Щоб лілії простояли довше

  1. 💐 Правильно вибираємо лілії
  2. 💐 Ставимо квіти у вазу

Букет ніжних лілій вражає своєю красою та ароматом. Справжні любителі цих квітів неодмінно захочуть зберегти їхню свіжість якомога довше. Зробити це можливо, достатньо використати кілька простих хитрощів.

Правильно вибираємо лілії

Ще на момент покупки можна визначити, наскільки довго квітка може простояти у вазі. Якщо ви навчитеся правильно вибирати лілії, вони зможуть радувати одержувача букету своєю свіжістю до 10 днів.

На що звернути увагу при покупці:

  • пелюстки квітів мають бути однорідними, без темних плям і підсохлих країв;
  • стебло має бути довгим. Якщо він короткий – це говорить про те, що квітку багаторазово підрізали, щоб продовжити їй життя;
  • на стеблі має бути достатньо листя, якщо вони обірвані, це може бути ознакою усунення перших слідів в'янення;
  • повністю розкриті квітки знаходяться на піку свого цвітіння, далі вони тільки в'януть. Квіти із напівзакритими бутонами простоять довше;
  • що сильніший аромат, тим молодша квітка.

Тепер ви знаєте, як вибрати лілії, щоб після вручення вони якомога довше радували свого одержувача. Тепер дізнаємося, що робити, якщо ви отримали букет лілій у подарунок.

Ставимо квіти у вазу

Коди ви ще тільки несете квіти додому, варто дотримуватись кількох простих правил. Букет потрібно нести головками квітів донизу, закриваючи бутони упаковкою. Заносячи квіти до приміщення, намагайтеся уникати різких перепадів температури. Не варто ставити квіти у вазу одразу. Дайте їм кілька хвилин звикнути до кімнатної температури, а самі поки займіться підготовкою води.

Для кольорів оберіть м'яку, відстояну воду, добре якщо вона буде з колодязя. Якщо доступна лише водопровідна, бажано попередньо відстояти її.

Потім приступайте до підготовки квітів:

  • наберіть у ємність води, зануріть у неї стебла і зробіть на кожному косий зріз за допомогою ножа. Так у судини стебла не проникатиме повітря. Якщо стебло дуже довге, зробіть кілька надрізів углиб на 1-2 см;
  • з нижньої частини стебла видаліть листя, оскільки вони при довгому перебування у воді почнуть загнивати;
  • ємність для встановлення повинна бути достатньо великою, щоб квіти не стояли щільно один до одного.

Квіти люблять турботу, тому якщо ви приділите їм трохи уваги, вони будуть радувати вас своєю витонченістю та ароматом дуже довго.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок