Скільки кольорів може бути у букеті?

  1. 💐 Чому не можна дарувати парну кількість бутонів?
  2. 💐 А скільки можна дарувати?

Сучасний букет сьогодні може бути оцінений не лише за його естетичними якостями, а й за кількістю бутонів. Адже кожен, хто хоч раз дарував зрізки, обов'язково підраховував − парне у ньому чи непарне число квіток. Традиційно у нашому суспільстві закріпилася думка, що живим можна дарувати лише непарну кількість. А хвиля соцмереж створила нову традицію – гідним подарунком сьогодні вважається величезний букет із сотні-двох, а то й тисячі квітів.

Компанія Moonflowers вирішила розставити всі крапки над і в традиціях та сучасній моді, щоб дізнатися, скільки ж кольорів може бути в одному букеті.

Чому не можна дарувати парну кількість бутонів?

З огляду на слов'янську традицію, до сумної події належить купувати парну кількість квіток. Найчастіше беруть два чи чотири. Також уважно перераховують бутони і у великому букеті для похорону. А все тому, що з часів язичництва наші пращури вважали всі парні числа символом завершення, закриття циклу. Тобто парне число свідчить про завершення життя. Відповідно, непарним числам дісталася роль символу продовження життя, його початку та нескінченності. Але така думка існує не в кожній країні.

Наприклад, люди Сходу побачили символічність пари чоловіка-дружина якраз у парній кількості. Тому в азіатських країнах прийнято дарувати молодій дівчині якраз парне число квітів, тим самим бажаючи зустріти свою пару, здобути щастя з майбутнім чоловіком.

В Америці та більшості європейських країн на ювілеях та побаченнях також прийнято дарувати саме парну кількість зрізаних квіток. Причому в деяких країнах відіграє певну кількість бутонів. Наприклад:

  • в Англії відомий букет «Шість поцілунків»,
  • в Америці найчастіше дарують 12 троянд молодій незаміжній дівчині,
  • у Німеччині найпопулярнішим у продажу є композиція з 8 квіток.

Особливу увагу кількості зрізок приділяють жителі Японії: непарні числа тут вважаються чоловічими, а парні – жіночими. Тому й букети формують відповідно до одержувача. Наприклад, чоловікові можуть піднести доречну композицію з 3, 5, 7 або 9 бутонів, а жінці – з 4, 6, 12. А ось 8 квітучих рослин у Японії вважається кращим компліментом, оскільки це число для японців символізує нескінченність життєвого потоку, здоров'я та достатку.

А скільки можна дарувати?

Якщо ви все ще сумніваєтеся, на скільки квіток скласти букет, тоді рекомендуємо придивитися до символів. Адже кожен номер має свою символічну історію, яка передається з покоління в покоління. Подивимося уважніше:

  • Один бутон – як перше приємне враження. Його прийнято дарувати на першому побаченні, повідомляючи про свою симпатію.
  • Три однакові квітки повідомляють про повагу, а п'ять – про визнання здобутків. Тому букети з 3 або 5 квіток – найпопулярніший варіант для поздоровлення колег, артистів, вчителів.
  • Від 7 до 12 штук – найкращий варіант, щоб висловити свою чарівність дівчиною, повідомити її про закоханість.
  • Від 15 до 30 бутонів говорять про серйозне глибоке почуття любові та відданості. Підходять букети такого обсягу до урочистостей сімейного типу або вітання вищого керівництва.
  • Виразити яскраві емоції, захоплення красою або повідомити про кохання допоможе масштабний букет на 51, 71, 101 бутон.

Головне у букеті – загальна композиція та вид рослин. Адже одержувачеві іноді приємно отримати не тільки троянди, а тюльпани, гербери – рослини з єдиним бутоном на стеблі. Іноді більше вражають лілії, хризантеми, еустома, троянди кущів − квіти, які мають на одному стеблі більше одного бутона. У такому разі немає сенсу перераховувати всі розкриті та закриті бутони, а потрібно лише вибрати найсвіжіші та найкрасивіші квіти.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок