Як доглядати зрізану герберу?

Гербера — одна з квіток, що мають найбільшу кількість кольорів. Саме за це вона отримала багато шанувальників. Гербери дарують як у букеті, так і однією квіткою. Але незважаючи на схожість з ромашкою, Гербер дуже примхлива і вимагає догляду.

Щоб зберегти квітку в її первозданному вигляді, слід дотримуватися низки нескладних правил. Достатньо їх виконати, як тільки ви отримали букет, і він зможе радувати вас від 7 до 10 днів.

1. Підрізати стебло та прибрати листя

Стебло швидко втрачає вологу, тому квітка так швидко в'яне. Щоб продовжити йому життя, потрібно обрізати стебло на 2 см. Зріз робиться під кутом, для цього використовується ніж, так як ножиці або секатор можуть передавити капіляри стебла, і волога не надходитиме в потрібному обсязі. Робити всі маніпуляції потрібно, тримаючи стебло під водою, щоби на зріз не потрапляв кисень. Цю процедуру можна повторювати через день, продовжуючи життя квітки. Оскільки листя може загнивати, перебуваючи постійно у воді, бажано прибрати його перед тим, як поставити гербери у вазу.

2. Ставимо у вазу

Перед наповненням водою добре вимийте вазу та обробіть її дезінфікуючим засобом. Води налийте стільки, щоб вона закривала стебла не більше ніж на 5 см, інакше вони швидко почнуть псуватися.

Якщо ви принесли квіти з вулиці, де сильний мороз, дайте їм адаптуватися до кімнатної температури, перш ніж ставити у воду.

Квітку ставлять тільки в м'яку воду, профільтровану або кип'ячену кімнатної температури. Бажано наливати свіжу воду щодня. При кожній зміні мийте вазу та обполіскуйте стебла гербер.

Стеблі квітів у вазі не повинні торкатися дна, щоб не перекривати доступ води до капілярів. Для цього можна використовувати спеціальні підставки, волосіні або вазу з вузьким шийкою. Також не зайвим буде зміцнення стебел, оскільки важкі головки квітів можу зламати їх.

Якщо ви помітили, що гербери почали в'янути, трохи продовжити термін їхнього життя можна, зануривши повністю всю квітку у ванну з водою.

3. Вибираємо місце для вази

Гербери люблять прохолодне, затінене приміщення. Тому найкращим місцем для них стануть підвіконня, на які не потрапляють прямі сонячні промені. Поставте їх на такому місці, де пелюстки не стосуватимуться навколишніх предметів. Проводьте щоденні обприскування прохолодною водою.

Такі прості правила займуть не більше 10 хвилин одразу як отримаєте букет, а потім не більше 3-5 хвилин для підтримки свіжості квітки. Дотримуючись їх, ви зможете якнайдовше зберегти гербери, а разом з ними — ті емоції, з якими вони були вручені.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок