Синя троянда: техніка фарбування

  1. 💐 Забарвлення бутона троянди в синій: інвентар та технологія
    1. 💐 Етап перший: підготовка
  2. 💐 Етап другий: фарбування
    1. 💐 Етап третій: результат

Троянди класичних відтінків вже стали звичною частиною свят. Найчастіше дарують великі композиції з червоних та білих, а також популярні маленькі букети з трояндових або чайних троянд. А якщо ви хочете подарувати нестандартні квіти і бажаєте вразити своєю винахідливістю та непередбачуваністю, тоді вибирайте для букета сині троянди.

Пелюстки у таких квітів бувають від темно-синього до блакитного. Іноді незвичайні троянди мають лише блакитну облямівку на пелюстках, а всередині бутон має свій вихідний, натуральний колір. Можна купити забарвлені зрізки у флористичному магазині, а можна – ndash; пофарбувати їх своїми руками.

Забарвлення бутона троянди в синій: інвентар та технологія

Змінити колір однієї або декількох троянд легко. Адже для цієї процедури не потрібні якісь особливі матеріали або інструменти, а сам процес – ndash; простий і цікавий. Забарвлення за таким принципом можна порівняти з невеликим експериментом, який сподобається і дорослому, і дитині. Єдине, результат виявиться не відразу, доведеться почекати 3-5 днів.

Етап перший: підготовка

Спершу потрібно визначитися з вибором квітки. Найкращим рішенням буде біла або молочна троянда. на них найкраще проявиться синій відтінок. Якщо у вас є можливість, то зрізайте троянду в саду, тому що свіжа рослина максимально швидко та рівномірно змінить колір бутону. Якщо такої можливості немає, тоді замовте у квітковому відділі найсвіжіші зрізки зі світлими чи білими головками. Крім рослин, вам знадобиться:

  • висока вузька ваза,
  • холодна вода,
  • одноразові рукавички,
  • ложка та гострий ніж,
  • цукор та харчовий барвник синього кольору.

Вазу можна замінити високою банкою чи винною пляшкою. Воду можна взяти проточну з-під крана. А ось барвник має бути саме харчовим, оскільки він, на відміну від гуаші та синтетичної синьки, не зіпсує аромат квітки та не висушить передчасно рослину.

Етап другий: фарбування

Весь процес зміни кольору бутону однієї троянди займе не менше 3-х днів, а ось приготування розчину – трохи більше 3 хвилин. Якщо ви займаєтеся цим вперше, тоді рекомендуємо ретельно підійти до вибору рослини: це повинна бути троянда з бутоном, що не розкрився, на високій товстій ніжці. Такі зрізки добре вбирають колоровану рідину і добре стоять у воді протягом тривалого часу.

  1. Розу з бутоном білого або молочного кольору обробляють наступним чином: зрізають все листя та колючки зі стовбура; на стеблі роблять довгий зріз по діагоналі, максимально збільшуючи площу всмоктування рідини. Для швидких результатів стебло розрізають уздовж хрестом (висота прорізів не менше ніж 10 см).
  2. Наберіть у вазу холодну воду, добре розмішайте в ній цукор і харчовий синій барвник.
  3. Поставте троянду у вазу з|із| підготовленою забарвленою водою.

Залишіть квітку у вазі наполягати протягом 3-5 днів. Для зберігання оберіть прохолодне місце без прямого сонячного проміння. Наприклад, це може бути холодильник, балкон чи кімната з північного боку. Бажана температура для троянди – від +3 до +18 градусів.

Від концентрації фарби та цукру залежить інтенсивність забарвленості бутону, оскільки цукор виступає каталізатором процесу. Пропонуємо робити все по черзі, щоб гарантовано отримати бажаний результат.

Етап третій: результат

Результатом можна назвати ступінь забарвлення. Наприклад, якщо вас порадують слабо забарвлені по краю пелюстки, достатньо витримати всього 2 дні. Для більш щільного покриття пелюсток потрібно ще кілька днів. У такий же спосіб можна перетворити й інші білі квіти: хризантеми, ромашки, орхідеї та лілії.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок