Як поливати квіти під час відпустки?

  1. 💐 Піддон
  2. 💐 Пластикова пляшка
  3. 💐 Фітіль
  4. 💐 Гідрогель
  5. 💐 Розумний вазон
  6. 💐 Загальні рекомендації:

Ось ви вирушаєте у відпустку, зміна обстановки, нові враження. Але одна проблема - без вашого регулярного догляду кімнатні рослини можуть зав'янути. Існує кілька способів організувати зволоження рослин на час вашої відсутності.

Піддон

Для вологолюбних рослин існує зручний варіант - встановіть горщики в глибшу ємність, наповніть її водою так, щоб вона досягала ½ горщик з рослиною. Важливо, щоб у дні горщика були отвори, через які вода вбиратиметься в ґрунт у міру її випаровування. Це чудовий спосіб організувати зволоження рослин на строк до кількох тижнів.

Пластикова пляшка

Візьміть пластикову пляшку, у кришці зробіть кілька отворів, наберіть у неї води та закрутіть кришку. Закопайте пляшку кришкою вниз у ґрунт, зафіксуйте підпірками. Поступово вода через отвори потраплятиме в землю.

Фітіль

Візьміть відрізок бинта і складіть у кілька разів, для кожної квітки – один відріз. Наберіть у велику ємність води, встановіть її вище ніж горщики з квітами. Опустіть один кінець ґноту в ємність, а другий покладіть зверху на грунт рослин, для більшого ефекту можна викласти його по всьому колу горщика. Волога вбиратиметься в гніт і помірно зволожуватиме грунт.

Гідрогель

Це спеціальні полімерні кульки, які при опусканні у воду вбирають її та збільшуються у розмірі до 5 разів. У такому стані гідрогель поступово віддає вологу, що дуже зручно при укладанні таких кульок у ґрунт.

Розумний вазон

Сьогодні можна купити спеціальні вазони, які автоматично визначають рівень зволоженості та виділяють необхідну вологу, попередньо залиту в резервуар. Таким чином ви забезпечите правильний полив рослин без перезволоження та нестачі вологи, і найголовніше – без вашої присутності. Мінусом є досить висока вартість таких горщиків.

Загальні рекомендації:

  • перед від'їздом створіть у приміщенні напівтемряву, задерніть штори або закрийте жалюзі, щоб сонце не нагрівало кімнату і не випаровувало вологу з рослин;
  • оптимальна температура в приміщенні - 18 градусів;
  • замульчувати рослини. Викладіть зверху на ґрунт тирсу, кору або мох, вони допоможуть уповільнити випаровування вологи.

Щоб ваші квіти не зав'яли за вашої відсутності, виберіть оптимальний спосіб поливу і протестуйте його за кілька днів, щоб перевірити, наскільки він підійде саме вашим кімнатним квітам.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок