Квіти у літературі

  1. 💐 “Маленький принц” Антуан де Сент-Екзюпері
  2. 💐 “Маки” І. Анненський
  3. 💐 “Волошка” І.А. Крилов
  4. 💐 “Обломів” І.А Гончаров
  5. 💐 “Батьки та діти” І.С. Тургенєв
  6. 💐 “Майстер і Маргарита” М.А. Булгаков
  7. 💐 Квіти у казках

У літературі квіти стали потужним символом, який дозволяє розкрити сюжет і за допомогою образів висловити найтонші почуття.

“Маленький принц” Антуан де Сент-Екзюпері

У повісті-казці троянда символізує любов, красу та жіночий початок. Саме вона привела Маленького принца до думки, що справжня краса відкривається лише тоді, коли вона сповнена сенсу.

“Маки” І. Анненський

У цьому вірші символ маків відображає людське життя, на початку – повну спокус та яскравих подій, в кінці – порожню та глуху.

“Волошка” І.А. Крилов

У цій байці Крилов в образі волошка описав самого себе – тендітного та простого. В образі сонця постала імператриця Марія Федорівна. В цілому ж байкою передано вдячність письменника імператриці за ту турботу, яку вона дарувала Крилову під час його тяжкої хвороби.

“Обломів” І.А Гончаров

Протягом усього роману гілка бузку з'являється як символ початку і кінця ніжного кохання Ольги та Обломова.

“Батьки та діти” І.С. Тургенєв

У сцені, коли Базаров просить у Фенечки невелику червону троянду, ця квітка символізує спрагу кохання, бажання Базарова відчути чиєсь співчуття та співчуття.

“Майстер і Маргарита” М.А. Булгаков

Жовті квіти, які несла Маргарита при першій зустрічі з Майстром, є водночас і символом тривоги, початку чогось фатального, і символом надії на сильні почуття та нове життя.

Квіти у казках

У широкому списку казок та притч квіти виступають як символ доброти та джерело сили. У казці “Квітка-семиквітка” незвичайна квітка навчила головну героїню співчуття та турботі про інших. У казці “Аленька квіточка” дивовижна квітка започаткувала чисте кохання. А в казці “12 місяців” проліски, за якими мачуха відправила дівчинку взимку до лісу, подарували дивовижну зустріч.

Квіти в літературі мають багату історію і завжди зупинилися символом найчистіших і найсильніших почуттів.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок