Як зберегти свіжість зрізаних тюльпанів?

  1. 💐 Підготовка тюльпанів
  2. 💐 Вибираємо вазу та готуємо воду

Тюльпани – найбільш популярна квітка напровесні. Величезна різноманітність відтінків, щільні бутони та чудова стійкість нікого не залишають байдужим. Щоб отриманий букет довго радував око, варто дотримуватися кількох простих правил, про які ми вам розповімо.

Підготовка тюльпанів

Починати слід з правильного вибору кольорів. Їхні бутони повинні бути пружними. Пелюстки квітки, скріплені гумкою, свідчать, що бутон перезрів. Коли ви принесете його додому і зніміть гумку, квітка розкриється і простоїть свіжим зовсім недовгий час.

Перед зануренням у воду у вазі підготуйте рослини. Видаліть зі стебла листя, залишивши лише кілька верхніх. Якщо в нижній частині стебла буде багато зелені, вона з часом згниє при тривалому контакті з водою.

Після тривалого перебування без води стеблам для відновлення пружності потрібно поповнити запас вологи, інакше тюльпани опустять свої голови. Для цього загорніть кожну квітку в папір і поставте її у такому вигляді у воду на кілька годин, після чого папір можна зняти.

Вибираємо вазу та готуємо воду

Для букета тюльпанів вибирайте вузькі вази з високим горлом, щоб забезпечити стеблам опору та не дати їм погнутися під вагою бутону. Вода для букета має бути прохолодною, не вище +4 градусів. І надалі намагайтеся підтримувати подібну температуру, для цього періодично кладіть у вазу кілька кубиків льоду. Воду потрібно міняти щодня, водночас підрізуючи стебла квіток на 1 см.

Якщо ви помітили, що квіти почали в'янути, можна використовувати наступний прийом: загорніть тюльпани в папір, підріжте стебла і помістіть їх у прохолодну воду по самі бутони. Зверху покладіть вологий папір або тканину, залиште на 30-60 хвилин.

Продовжити термін життя зрізаним квітам можна, лише кілька простих прийомів, і прекрасні тюльпани, а разом з ними й ті емоції, що вклав у них дарувальник, радуватимуть вас довгий час.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок