Якими були перші букети наших далеких предків?

  1. 💐 Вінок – прабатько букета
  2. 💐 Класична форма букета
  3. 💐 Розвиток флористики

Традиція складати квіти в композиції з'явилася дуже давно, та й класичну форму букета вибрали не випадково. Якщо ви любите квіти та флористику, наш матеріал про історію квіткових композицій відкриє вам багато нового.

Вінок – прабатько букета

Першою спробою скласти квіти у композицію було плетіння вінка. Його форму було обрано не випадково. Коло було символом абсолюту та досконалості. До вінків раніше ставилися зі священним трепетом і носили їх під час обрядів, ними прикрашають голову імператори, жерці та маги.

Класична форма букета

Якщо поглянути на сучасні квіткові композиції, то чітко простежується форма факела. Витоки такого вибору лежать у Стародавньому Єгипті. Єгиптяни складали букети, і використовували за ключову основу лотос. священна квітка – символ бога світла та сонця, і форма смолоскипа, що освітлює дорогу, була ідеальним обрамленням для центру композиції.

Розвиток флористики

Раніше букети мали сакральне значення і використовувалися лише для різних обрядів та церемоній. Флористика вперше зародилася у Стародавній Греції. Саме там почали створювати різні букети, призначені жінкам і чоловікам. Перші складалися переважно із зелені, зрідка використовувалися квіти, але із закритими бутонами. Жіночі ж композиції створювалися більш пишними та яскравими.

У Стародавньому Римі розпочали вирощування квітів у теплицях, щоб мати можливість займатися флористикою у будь-який сезон.

З моменту зародження і до сьогодні технології створення квіткових композицій пройшли безліч змін, з'явилася велика кількість різних матеріалів, були виведені нові рослини. Подивитися на сучасну виставу букетів, які були вигадані нашими предками, ви можете у нашому каталозі.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок