Калли: значення квітки та її кольору

  1. 💐 Кали як герої стародавніх міфів та легенд
  2. 💐 Як дарувати кали
  3. 💐 Як використовувати кали у весільному букеті
  4. 💐 Кали як кімнатні рослини

При замовленні квіткової композиції багато хто наголошує на лаконічності, але при цьому хочуть зберегти ніжність і урочистість. Домогтися такого ефекту допомагає калла (білокрильник) – тропічна квітка родом з Південної Африки, яка вважається однією з найчуттєвіших рослин. Він одночасно символізує і кохання, і скорботу, тому букети на його основі однаково часто використовують і на весіллях, і на траурних церемоніях. Про те, як ці суперечливі значення поєднуються в тропічних калах, ви дізнаєтеся у статті.

Кали як герої стародавніх міфів та легенд

У перекладі з грецької мови назва цієї квітки означає «красивий». Згадки про нього можна зустріти у давньогрецькій міфології. В одному міфі йдеться про те, що калли з'явилися з крапель грудного молока Гери, яка вона впустила на землю. Їхня біла краса викликала заздрість у Афродіти. Не бажаючи миритися з цим, богиня краси створила жовту стрілу, якою пронизала серцевину рослини. Після цього міфу білі квіти стали асоціюватися з пожадливістю і чуттєвим бажанням.

Після того як калла поширилася Європою, місцеві квітникарі помітили, що період цвітіння у неї випадає на Великдень, а її бутон схожий на трубу – музичний інструмент, що символізує тріумф. У сукупності білим кольором це стало причиною того, чому букети на основі білокрильника стали пов'язувати з чистотою, вічним життям і воскресінням. Тоді ж за ними закріпилася слава жалобних квітів.

В Африці, яка вважається батьківщиною кал, популярна інша легенда. Вождь одного племені загорівся нерозділеною любов'ю до дівчини з іншого племені. Розлютившись на те, що вона не відповідає йому взаємністю, він спочатку залякав її, а потім насильно взяв за дружину, попередньо вбивши одноплемінників. Під час весільної церемонії нещасна дівчина, яка не хотіла виходити заміж за жорстокого та нелюбого чоловіка, кинулася у вогонь. Зглянувшись над нею, боги перетворили її на білу квітку. Відтоді африканські наречені мають традицію додавати у весільний букет калли, які символізують чисте кохання та добровільний союз.

Як дарувати кали

Букети з цих квітів дарують жінкам та дівчатам. Причина, через яку їх не дарують чоловікам – ndash; ніжні та округлі пелюстки. У випадку з дівчатками причиною цього є чуттєвий підтекст. Селекціонери вивели сорт із великими бутонами, які іноді зустрічаються у чоловічих дизайнерських композиціях.

Перш ніж подарувати букет з калл, потрібно дізнатися, що символізує їх колір:

  • білий – символ чистоти, вірності та щирих почуттів;
  • червоний – символ рішучості та сміливості;
  • рожевий – символ чарівності та жіночності;
  • жовті – символ вдячності;
  • фіолетовий – символ влади та шляхетності;
  • чорний – символ елегантності та загадковості.

Квіткова композиція на основі цих кольорів буде доречною на дні народження, весіллі та ювілеї. Її також можна подарувати на Великдень. Букет із кал допоможе висловити співчуття, якщо послати його родичам покійного або взяти з собою на цивільну панахиду.

Як використовувати кали у весільному букеті

Кали у весільному букеті допомагають підкреслити чистоту та невинність, витонченість та жіночність нареченої, а також її згоду на шлюб. Зазвичай вибирають квіти білого або ніжно-рожевого кольору.

Нареченим, які хочуть підкреслити свою оригінальність, підійдуть композиції з темних кал. Вони:

  • додадуть букет ефектності та святковості,
  • підкреслять білизну весільної сукні,
  • стануть уособленням прихованої жіночої сили.

Якщо наречений зауважив, що в букеті його майбутньої дружини присутні чорні, фіолетові або інші темні калли, на нього чекають приємні та цікаві сюрпризи у їхньому спільному житті.

Кали як кімнатні рослини

Через легенди, які огортають білокрильники, їх часто називають квітами смерті. Насправді прихованого містичного сенсу тут немає. Причина, через яку цю квітку рідко вирощують у домашніх умовах – ndash; вибагливість у догляді. Щоби калли добре росли вдома, потрібно уважно стежити за умовами. Вони вимагають, щоб:

  • повітря було вологим;
  • температура була відносно високою;
  • грунт був вологим і кислим.

Калла – не те рослина, з якої новачкам треба розпочинати свій шлях у світ садівництва. Ті ж, у кого є досвід вирощування примхливих кімнатних рослин, можуть розраховувати на багатий урожай. При правильному догляді білокрильник щороку пускає 7-12 кольорів. Причому кожен із них здатний цвісти до 6 тижнів.

Калла – рослина, прекрасна як у своєму образі, так і значення. Тому дивно, чому вона досі непопулярна серед вітчизняних садівників та романтиків. Тим часом букет з калли – найкращий спосіб віддячити коханій жінці, висловити свою любов і захоплення.

Автор: Moonflowers

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок