Перед тим, як поставити квіти у вазу

  1. 💐 Перед тим, як поставити квіти у вазу
  2. 💐 Товсті стебла
  3. 💐 Стебла, що виділяють сік
  4. 💐 Порожні стебла
  5. 💐 Вузлаті стебла

Подаровані квіти хочеться зберігати якомога довше, вони нагадують про дарувальника і прикрашають будинок ніжністю своїх пелюсток та ароматом. Як це зробити? Флористи знають кілька секретів, які допоможуть продовжити життя зрізаної квітки.

Перед тим, як поставити квіти у вазу

Ми ставимо квіти у воду, щоб вони отримували необхідну вологу та живильні мікроелементи, що містяться в ній, щоб продовжувати цвітіння. Коли ви отримали букет і збираєтеся поставити його у вазу, потрібно зробити так, щоб рослини отримували якнайбільше вологи.

Для цього на їх стеблах роблять зріз під гострим кутом із відступом 1-1,5 см від краю. Зрізати стебло потрібно під безперервним струменем води, так у жолобки, через які надходить волога, не потрапить повітря.

Зріз роблять спеціальним гострим секатором. Використовувати канцелярські ножиці або ніж не рекомендується, тому що під час обрізки вони перетискують край стеблинки, і це ускладнює харчування квітки. Подібну процедуру з обрізання потрібно повторювати раз на 3-4 дні.

Також перед встановленням у вазу потрібно видалити все листя, яке буде занурене у воду, оскільки, перебуваючи постійно у вологому середовищі, воно буде загнивати, псувати воду і викликати швидке в'янення.

Також існує кілька хитрощів, які варто використовувати для певного типу стебел.

Товсті стебла

Бо для великих, потужних рослин потрібно більше живлення, потрібно зробити додатковий надріз. Після того, як зробили кутовий зріз, стеблинку потрібно розрізати надвоє на глибину 1 см. Якщо йдеться про тверді гілки з корою, їх можна відбити молотком на висоту 10-15 см. Після цього видаліть кору і помістіть букет у воду.

Стебла, що виділяють сік

Є рослини, які в стеблі мають насичений сік, що продовжує їхнє життя. Ваше завдання - зробити так, щоб цілющий сік залишався всередині. Для цього край стебла потрібно потримати над вогнем протягом декількох хвилин. Це запечатає його пори і не дасть витекти соку.

Порожні стебла

Вони найбільш тендітні, тому потрібно забезпечити їм міцність і стійкість. Для цього в порожнину поміщають гілочку або пластиковий стрижень.

Вузлаті стебла

Ви бачили такі зчленування у жоржин і гвоздик. У цьому місці найбільше число волокон, які ускладнюють проходження вологи. Щоб уникнути цього, рекомендуємо зробити невеликі надрізи між кількома вузликами.

Така проста робота, яка займе 5-10 хвилин, здатна продовжити життя вашому букету до 1 і навіть кількох тижнів.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок