Значення тюльпанів: історія, відтінок та сновидіння

  1. 💐 Духовність та гармонія
  2. 💐 Влада
  3. 💐 Розкіш
  4. 💐 Жіночність
  5. 💐 Значення кольору тюльпанів

Витончена квітка тюльпана на перший погляд виглядає просто. Але, будучи вперше відкритим у XI столітті, він неодноразово ставав учасником знакових подій і символом найрізноманітніших почуттів.

Духовність та гармонія

Тюльпан було знайдено на Близькому Сході. Його зовнішній вигляд відображав усе, що поєднує у собі східна філософія: простота форм, витонченість ліній та різноманітність кольорів. Тому тюльпан став символом давньої філософії.

Влада

Квітка, як символ влади, з'являється на гербі династії Османської імперії.

Розкіш

Коли торговці завезли до Нідерландів цибулини тюльпанів, квітка справила справжній фурор. Попит на нього був настільки великий, що ціна зросла до надхмарного рівня. Тому тюльпани могли собі дозволити лише представники знаті.

Жіночність

У СРСР ці первоцвіти були традиційним подарунком на 8 березня. Саме тому вони стали асоціюватися з ніжністю та красою жінки.

Значення кольору тюльпанів

Будь-який відтінок тюльпанів символізує любов. Кожен колір вказує на одну із граней цього почуття:

  • червоні - пристрасть, бажання;
  • білі - чистота та невинність;
  • рожеві - скромність;
  • фіолетові - бажання розгадати таємниці своєї обраниці;
  • жовті - бажання піклуватися.

Якщо уві сні ви бачите тюльпани, сновидіння може мати кілька значень. Коли ви вручаєте уві сні букет тюльпанів і одержувач приймає їх з радістю, це вказує на взаємні почуття в реальності. Небажання приймати такий презент говорить про те, що в душі ви не можете відкрити людину і не приймаєте її почуття.

Букет тюльпанів може нести у собі безліч смислів. За допомогою квітки ви зможете без слів висловити свої емоції, а ми допоможемо вам у цьому.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок