Символізм та користь лаванди

  1. 💐 Легенди про лаванду
  2. 💐 Лаванда в медицині та косметології

Лаванда – квітка з вишуканим ароматом та ніжним ліловим кольором, навіть невеликий букетик створить у приміщенні атмосферу Провансу. Водночас рослина має незвичайний символізм, про який ми розповімо в цій статті.

Легенди про лаванду

Існує легенда, що Бог подарував Адаму та Єві букет лаванди після вигнання їх із раю. Цей подарунок мав дати їм відчуття вдома та захистити від негараздів. 

Вважається, що ця квітка здатна посилювати почуття і викликати кохання, тому, якщо ви хочете привернути чиюсь увагу або викликати сильні почуття, носите із собою гілочку лаванди. Якщо обранець чи обраниця бувають у вас вдома, то серветка, наповнена ароматом лаванди, викличе симпатію до господаря будинку.

У багатьох церковних обрядах використовується ця запашна рослина, і вважається, що саме її запах здатний відганяти злих духів.

Лаванда в медицині та косметології

Зазначимо лікувальні властивості рослини. У Стародавньому Єгипті та Римі безліч ритуалів краси проводилося з його використанням. І сьогодні деякі відомі парфуми включають ефірну олію лаванди. Використовується вона і в медицині ще з часів роботи відомого перського лікаря Авіценни.

Застосування лаванди в ароматерапії дозволить зробити розум ясним, підвищити концентрацію, розслабити тіло, відновити сили. Якщо ви займаєтеся медитацією, то використовуйте аромат цієї рослини, щоб краще налаштуватися.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок