Букет до Дня матері: що радять флористи

  1. 💐 Історія Дня матері
  2. 💐 Як підібрати квіти для мами?
  3. 💐 Вибираємо букет
  4. 💐 Хто приймає вітання цього дня?

В Україні День матері відзначається у другу неділю травня. У цей день усі ми хочемо показати своїм мамам, як ми їх любимо і як вдячні їм за всю ту турботу, яку вони дарували нам від народження, і терпіння, яке виявляють до нас і зараз. Якщо у вас не виходить навідатися до матері в цей день, ми підкажемо, як можна підібрати букет, який точно порадує її і продемонструє ваші почуття.

Історія Дня матері

Це міжнародне свято, яке прийнято вітати всіх мам, у тому числі і майбутніх, тобто вагітних жінок. 

Деякій предтечею цього свята був фестиваль на честь матері всіх богів Геї, який проводився ще в Стародавній Греції і тривав три дні. Його характерною особливістю були багаті прикраси із квітів та фруктів.

У зрозумілому для нас вигляді він з'явився близько 300 років тому, і його батьківщиною стала Англія. Тоді на всіх виробничих підприємствах у другу неділю Великого посту оголошувався вихідний. Цього дня працівники, звільнені від служби, могли з'їздити до своїх матерів із подарунками із міста.

Україна приєдналася до всесвітнього святкування 1928 року, а з 1999 року воно є офіційним святом, закріпленим на державному рівні, і відзначається у другу неділю травня. Цей день лише набирає популярності в нашій країні. Але вже навіть у багатьох дитячих садках та школах організовуються тематичні ранки, на яких вітають мам та бабусь.

Як підібрати квіти для мами?

В інтернет-магазині Moonflowers ви можете знайти велику кількість різноманітних букетів, які чудово підходять до Дня матері. Найчастіше основу композицій становлять хризантеми, лілії та орхідеї. Саме ці рослини символізують свято у США та Західній Європі. Але ми рекомендуємо не суворо прив'язуватися до цієї традиції, а підібрати квіти, які найбільше подобаються вашій мамі. Якщо ви не знаєте, які її улюблені квіти пропонуємо звернути увагу на універсальні рослини:

  • троянда давно вважається королевою квітів, для мами ми радимо зупинитися на світлих відтінках;
  • еустома нагадує за формою троянду, але вона більш делікатна, ніжна та зворушлива;
  • лілія символізує шляхетність, невинність та чистоту, також вона вважається квіткою Діви Марії; за її допомогою ви можете висловити все захоплення своєю мамою;
  • хризантеми здаються досить простими кольорами, але в них давня історія, а в Японії вони є символом країни та влади, в Європі та США їх традиційно подають до Дня матері;
  • орхідеї символізують жіночність та родючість, така квітка не залишить байдужою жодну жінку.

Вибираємо букет

Згідно з квітковим етикетом, краще зупинитися на круглих букетах. М'які та плавні лінії стануть чудовим символом жіночності та ніжності. Дуже добре виглядають флористичні композиції у капелюшних коробках чи кошиках. Для них не знадобиться ваза і не потрібно буде підрізати квіти.

Віддайте перевагу світлим відтінкам квіток – блакитним, фіолетовим, персиковим, рожевим, чайним чи білим. Це свято безпосередньо пов'язане з ніжною любов'ю та турботою, тому дуже сумнівною буде доречність пристрасних, яскравих та насичених тонів.

Ви не промахнетесь, якщо виберете авторський букет, у складі якого будуть різні квіти. Якщо ви не впевнені, що саме вам потрібно, перегляньте в каталозі розділ «Для мами».

Хто приймає вітання цього дня?

Насамперед варто привітати маму та бабусь. Також не зайвим буде приділити увагу близьким родичкам. Чоловіки можуть привітати дружин і тим самим подякувати їм за те, що подарували дитину чи дітей. Якщо у вас є сестра або тітка, яка нещодавно стала мамою, привітайте її. Також з вашого боку буде ввічливим та доречним сказати теплі слова мамі вашого чоловіка чи хлопця, найкращої подруги. А ось вітання для колег, учителів, начальниць будуть зайвими. Все ж таки День матері – це сімейне та інтимне свято.

Звичайно, вибір букета дуже важливий. Але головне не в ньому, а у ваших словах подяки та кохання. Тому не обмежуйтеся відправкою букета, а відвідайте вашу маму. А якщо такої можливості немає, обов'язково зателефонуйте їй або надішліть листівку.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок