Вибираємо троянди для прикраси присадибної ділянки

  1. 💐 Використання в ландшафтному дизайні різних видів троянд
  2. 💐 Види троянд для ландшафтного дизайну
    1. 💐 Чайногібридні
    2. 💐 Флорібунда
    3. 💐 Грандіфлора
    4. 💐 Плетисті
    5. 💐 Мініатюрні
    6. 💐 Стародавні
    7. 💐 Грунтопокривні

Роза – найпопулярніша квітка у ландшафтному дизайні. Все завдяки тому, що вона має безліч різновидів. Це і старовинні сорти і створені селекціонерами на їх основі сучасні види.

Використання в ландшафтному дизайні різних видів троянд

Створити справжню оазу на своїй присадибній ділянці легко, якщо використовувати для цього королеву квітів. Варіантів її використання, як і сортів, безліч. І кожен із способів потребує певного різновиду.

Варіанти прикраси ділянки:

  • декорування арок, альтанок та пергол. Підійдуть плетисті троянди;
  • висаджування вздовж бордюру. Флорибунда та чайно-гібридна троянда;
  • прикраса альпійських гірок та схилів. Ґрунтопокривні сорти;
  • для висадки у горщиках. Мініатюрні;
  • для зрізання. Грандифлора та чайно-гібридна троянда.

Також при виборі бажаного сорту враховуйте кліматичні умови, тип ґрунту на ділянці, рівень ґрунтових вод, освітленість, ваші можливості по догляду.

Види троянд для ландшафтного дизайну

Всі види троянд розрізняються формою та розміром бутону, наявністю або відсутністю аромату, його головними нотами, кольором листя та розміром куща. Розглянемо найпопулярніші види, які використовуються в оформленні присадибних ділянок.

Чайногібридні

Висота куща такої троянди досягає 0,8 м, квітки махрові, можуть мати форму чаші або конуса. Цвіте така троянда з кінця червня до пізньої осені та випромінює ніжний аромат.

 

Флорібунда

Кущовий вид з розміром куща від 40 до 80 см. Квітки виростають групами, можуть мати чашоподібну, келихоподібну та плоску форму. Особливо люблять флорибунду за її невибагливість, морозостійкість, пишний колір та тонкий аромат.

Грандіфлора

Оскільки цей вид вийшов шляхом схрещування троянд флорибунда та Шарлотта Армстронг, у багатьох країнах Європи його прийнято зараховувати до категорії флорибунду. Ці сорти відрізняє висота кущів, великий розмір бутонів, формою схожих із чайно-гібридними сортами, а пишністю цвітіння із флорибундою. Кущі грандіфлори відрізняються потужністю, високим ростом, стійкістю до морозів та шкідників.

Плетисті

Такі кущі мають пагони до 6 метрів завдовжки, які за допомогою колючок чіпляються за опори. Вигляд поділяється на підвиди: плетисті і кучеряві. У плетистих більші квітки і товщі стебла, у кучерявих дрібні бутони, зібрані в суцвіття на гнучких ніжках.

Мініатюрні

Мають кущі 15-25 см у висоту з квітками до 3 см у діаметрі, одиночними або зібраними у суцвіття. Підходять не лише для ландшафтного дизайну, але й домашнього вирощування.

Стародавні

Головним представником цього сорту є троянди Девіда Остіна. Їх відрізняє пишне цвітіння, бутони схожі з квітками півонії, кущі середньої висоти і вимагають живильного підживлення органікою.

Грунтопокривні

Можуть бути різних видів: з висотою куща до 70 см і довжиною пагонів, що досягає 3 м, або з висотою куща до 90 см і більш щільними, дугоподібними пагонами середньої довжини. Цей вид виділяє рясне цвітіння, морозостійкість та невибагливість у догляді.

Вибравши троянди для прикраси присадибної ділянки, ви ніколи не помилитеся – королева квітів дуже красива і при правильному догляді порадує своїм довгим та пишним цвітінням.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок