Як зробити бомбочку для ванни із квітів?

  1. 💐 Переваги квіткових бомб
  2. 💐 Як зробити квіткову бомбочку
  3. 💐 Покроковий рецепт

Квіти настільки давно і настільки міцно увійшли в наше життя, що зараз важко уявити сферу, в якій би він не використовувався. На квіткові мотиви орієнтуються при моделюванні одягу, виробництві оздоблювальних матеріалів та текстилю, декоруванні інтер'єрів. Квіти – найкращий спосіб привітати, віддячити людині або висловити їй симпатію. Вони можуть тішити навіть після в'янення. У поданій статті ми розповімо, як із засушених пелюсток зробити бомбочку для ванни, щоб отримувати більше задоволення від водних процедур.

Переваги квіткових бомб

Бомбочка – аксесуар, що готується на основі соди та лимонної кислоти. Змішуючись один з одним і водою, інгредієнти викликають реакцію шипіння, яка дарує приємні тактильні відчуття та візуальне задоволення. Крім того, приймаючи такі ванни можна:

  • зм'якшити воду,
  • відновити pH шкіри
  • нормалізувати обмінні процеси у клітинах шкіри,
  • вивести з них токсини та отруйні речовини.

Самодельні бомби рекомендується додавати до розслаблюючих ванн, які допоможуть зняти стрес після роботи або навчання. При бажанні в них можна додати сухі вершки, поживні олії та інші компоненти, що доглядають. Просто наповніть ванну, киньте в неї бомбу і вона наповнить воду квітковим ароматом.

Як зробити квіткову бомбочку

Головний компонент такої бомби – квіти. Переважні пелюстки троянд, півонії, лілій або зів'ялих квіткових композицій. Бажано використовувати саме пелюстки, які краще тримають форму і мають приємний аромат.

Крім кольорів знадобиться:

  • 300 г харчової соди,
  • 150 г лимонної кислоти,
  • вода,
  • форма.

Щоб підвищити поживні властивості бомби, додайте сухі вершки чи молоко, ефірні олії чи ароматизатори. Для отримання візуального задоволення використовуйте блискітки або харчові фарби.

Покроковий рецепт

Етап 1: Створення основи

Для початку потрібно змішати в керамічному або скляному (не металевому) посуді дві частини соди з однією частиною лимонної кислоти. До одержаної маси додати квіткові пелюстки. На власний розсуд можна доповнити її сухими вершками, блискітками, ефірними оліями. Потім потрібно додати 2-3 краплі ароматизатора або харчових фарб, а потім все перемішати.

Етап 2. Надання форми

Для надання суміші бажаної форми знадобиться небагато води. Для цього краще скористатися пульверизатором. Якщо вливати воду краплями або струменем, це запустить хімічну реакцію, а значить, у ванній бомбочка вже не зашипить і не завирує. Бризкати з пульверизатора потрібно поступово, щоразу перевіряючи клейкість маси.

Етап 3. Формування бомби

З готової клейкої маси необхідно сформувати кулю. Це можна зробити руками чи за допомогою спеціальних форм. Кулю потрібно ретельно спресувати і залишити висихати на 12-16 год у добре провітрюваному приміщенні. Після закінчення цього часу квіткову бомбу можна використовувати в домашніх спа-процедурах або оформити у вигляді подарунка.

Всі новини

Похожие статьи
Квіти від Moonflowers
Замовити зворотній дзвінок